Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit ovat muffinien aatelia. Muffinit onnistuvat aina ja ohjetta voi varioida marjasadon ja sesongin mukaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mustikkamuffinit

  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl maitoa
  • 3 dl mustikoita

Valmistusohje

Mustikkamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Sulata 75 grammaa voita tai margariinia ja anna hetki jäähtyä.

2. Vatkaa kaksi kananmunaa ja puolitoista desilitraa sokeria vaahdoksi. Nostele munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta ja teelusikallinen kanelia. Lisää pienissä erissä vuorotellen puoli desilitraa maitoa ja sulanut rasva. Kääntele lopuksi joukkoon kolme desilitraa mustikoita.

3. Jaa taikina muffinivuokiin.

4. Paista mustikkamuffinit 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki! Tarjoa mustikkamuffinssit tuoreina kardemummateen kanssa.

mustikkamuffinit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2023.

Lue myös Anna.fi: Mustikka parantaa muistia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkamuffinit

’Mallu’

No vähän kovia tuli, mutta kaikki syötiin.

Römppis

Ei ollut hyvi ihan huonoja ja en tykännyt mutta mustikat oli hyviä🥸

Vastaa käyttäjälle ’Mallu’Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.