Reseptit
40
Kiitos

Mustikkamunkit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1.5 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
4-5 tl kuivattua mustikkajauhetta
noin 8 dl vehnäjauhoja
4 rkl kuivattuja mustikoita
75 g pehmeää voita tai margariinia

Lisäksi

munkinpaistorasvaa

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Sekoita joukkoon mustikkajauhe. Vatkaa joukkoon 2 dl vehnäjauhoista.

2. Sekoita joukkoon kuivatut mustikat sekä pehmeä rasva ja loput jauhoista alustaen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

3. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa tanko kahdeksaan. Leikkaa palat vielä viiteen osaan. Pyöritä paloista pieniä, pingispallon kokoisia munkkeja. Nosta munkit pellille kohoamaan hetkeksi.

4. Kuumenna öljy valurautapadassa.Kypsennä muutama munkki kerrallaan.

5. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Pyörittele munkkitikut lämpiminä sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran.

Vinkki: Voit myös kuorruttaa munkit. Valmista sopivan notkea kuorrutusseos tomusokerista, sitruunamehusta ja elintarvikeväristä.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkamunkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X