Reseptit
yli 60 min
20

Mustikkapiirakka pullataikinasta

Mustikkapiirakka pullataikinasta on ihanan perinteinen kesäherkku, joka tuo kielelle lapsuuden ruokamuiston.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
½ dl sokeria
½ dl kanelisokeria
1 pussi kuivahiivaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia tai voita

Täyte

1 l mustikoita
230 g paistamisen kestävää vadelmahilloa
100 g murskattuja Digestive-keksejä

Voiteluun

kananmuna

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöistä hieman lämpimämmäksi. Lisää kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja kanelisokeri.

2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot ja pehmeä rasva. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä. Anna pullataikinan kohota puolisen tuntia.

3. Vaivaa pullataikinasta ilmakuplat ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Säästä osa pullataikinasta pinnalle tulevaa ristikkoa varten. Nosta taikinalevy pellille leivinpaperin päälle. Piirakan reunat saavat mennä hieman reunojen yli.

4. Ripottele keksimurut piirakkapohjalle. Sekoita vadelmahillo mustikoihin ja levitä seos piirakkapohjalle. Leivo lopusta pullataikinasta nauhoja piirakan päälle ristikoksi. Käännä taikinareunat täytteen päälle. Anna mustikkapiirakan kohota noin 10 minuuttia. Voitele ristikko ja piirakan reunat munalla. Paista mustikkapiirakkaa 200–asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia.

Kokeile myös muita ihania mustikkapiirakoita:
Mehevä mustikkapiirakka
Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla
Gluteeniton mustikkapiirakka
Ruoka.fi: Vaniljainen mustikkapiirakka

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka pullataikinasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X