1. Sekoita kulhossa pussi eli 75 grammaa mantelijauhetta, kolme desilitraa vehnäjauhoja, desilitra tomusokeria ja 1/4 teelusikallinen suolaa. Leikkaa 125 grammaa kylmää voita kuutioiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin tunniksi.
2. Jaa taikina 10 osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi, vähän tartalettivuokia isommiksi pohjiksi. Asettele pohjat varovasti vuokiin ja pistele haarukalla. Nosta vuoat pakastimeen 20 minuutiksi.
3. Soseuta kaksi desilitraa mustikoita ja tölkki kondensoitua maitoa tasaiseksi. Lisää puoli desilitraa ranskankermaa ja puoli desilitraa sitruunamehua. Erottele keltuainen (säästä valkuainen marenkiin) ja sekoita se mustikkaseokseen. Pidä täytettä jääkaapissa torttujen täyttämiseen asti.
4. Esipaista torttupohjia 200-asteessa uunissa keskitasolla 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Laske uunin lämpö 180-asteeseen. Jaa mustikkatäyte tartaletteihin ja paista 15 minuuttia.
5. Nosta valkuainen puhtaaseen kuivaan kulhoon. Vatkaa marengiksi ja lisää 3/4 desilitraa tomusokeria vähän kerrallaan.
6. Ota tortut uunista ja pursota marenkia torttujen pinnalle. Laita tortut uuniin vielä 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut väriä.
7. Irrota mustikkatartaletit vuoista jäähtyneinä. Koristele mustikoilla ja kukilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2022.
Lue myös: Mustikkaherkut – upota mustikat sesongin odotetuimpiin leivonnaisiin ja jälkkäreihin
Lue myös Anna.fi/ruoka: Maistuisiko mustikkapiirakka pullataikinasta vai kenties mustikka-marenkitorttu? Parhaat mustikkareseptit herkutteluun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkatartaletit