Reseptit

Muunneltava marjahillo

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 1 kg (2 l) marjoja
  • 0.5 dl vettä tai sitruunamehua
  • 500 g (6 dl) hillosokeria

Valmistusohje

Muunneltava marjahillo
  • 1,5 kg

1. Perkaa marjat. Kaada huuhdellut ja valutetut marjat kattilaan. Lisää neste ja kuumenna, kunnes kattilasta nousee höyryä. Lisää hillosokeri vähitellen ja varovasti sekoittaen. Marjoista irtoaa runsaasti nestettä, hillosokerilla saat hillosta kiinteämpää kuin kidesokerilla.

2. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä pehmeitä marjoja, kuten mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja lakkaa, kymmenisen minuuttia, välillä varovasti sekoitellen. Kovakuoriset marjat, kuten herukat, karviaiset, puolukat, karpalot, tyrni, pihlajanmarja, vaativat viitisen minuuttia pidemmän keittoajan.

3. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä hilloa noin 20 minuuttia, kunnes se alkaa kiinteytyä ja marjat eivät nouse pintaan.

4. Annostele hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin, sulje kannella ja säilytä viileässä.

  • Kirpakka mansikkahillo: Lisää keitokseen vesitilkan sijaan viiden limetin tai yhden sitruunan ja appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
  • Puutarhurin punainen: Valmista hillo vadelmista ja punaherukoista. Käytä nesteenä vadelmalikööriä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muunneltava marjahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.