Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Naanleipä

Itse tehdyt voilla voidellut pehmeät naanleivät vievät kielen mennessään. Jos haluat lisämakua, ripottele pintaan hienonnettua valkosipulia tai yrttejä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 9 dl vehnäjauhoja

pinnalle:

  • 0.5 dl voisulaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus cayennepippuria tai jauhettua chiliä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi tai
  • 1 tl valkosipulisuolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon jogurtti, vesi, öljy ja suola. Sekoita kohotusaineet jauhoihin toisessa kulhossa. Alusta taikina tasaiseksi.

2. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa voimakkaasti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Jaa taikina 6 tai 12 palaksi. Pyöritä palat pallosiksi ja anna niiden levähtää viitisen minuuttia leivinliinan alla.

3. Litistä taikinapallot voimakkaasti painaen. Kauli leipäsistä pitkulaisia leipiä. Nosta leivät pellille hieman venyttäen, ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita voisulaan mausteet ja lisää puristettu valkosipulinkynsi tai valkosipulisuola. Sivele kuumat leivät seoksella, peitä voipaperilla ja leivinliinalla. Anna leipien pehmetä pyyhkeen alla kymmenisen minuuttia. Tarjoa  lämpiminä.

Lue myös: 10 x intialainen ruoka – mausteiden huumaa ja makujen ilotulitusta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Naanleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.