
Naanleipä
Itse tehdyt voilla voidellut pehmeät naanleivät vievät kielen mennessään. Jos haluat lisämakua, ripottele pintaan hienonnettua valkosipulia tai yrttejä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl vettä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 9 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
- 0.5 dl voisulaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus cayennepippuria tai jauhettua chiliä
- 1 puristettu valkosipulinkynsi tai
- 1 tl valkosipulisuolaa
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon jogurtti, vesi, öljy ja suola. Sekoita kohotusaineet jauhoihin toisessa kulhossa. Alusta taikina tasaiseksi.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa voimakkaasti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Jaa taikina 6 tai 12 palaksi. Pyöritä palat pallosiksi ja anna niiden levähtää viitisen minuuttia leivinliinan alla.
3. Litistä taikinapallot voimakkaasti painaen. Kauli leipäsistä pitkulaisia leipiä. Nosta leivät pellille hieman venyttäen, ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita voisulaan mausteet ja lisää puristettu valkosipulinkynsi tai valkosipulisuola. Sivele kuumat leivät seoksella, peitä voipaperilla ja leivinliinalla. Anna leipien pehmetä pyyhkeen alla kymmenisen minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Lue myös: 10 x intialainen ruoka – mausteiden huumaa ja makujen ilotulitusta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Naanleipä