Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Naked cake - nakukakku

Nakukakku on tyylikäs tarjottava, vaikka koristelu on rennon huoletonta. Käytä mielikuvitustasi ja anna palaa!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Naked cake -nakukakku

  • 200 g voita
  • 175 g tummaa suklaata (70%)
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Kuningatarhillo

  • ½ kg pakastemarjoja
  • ½ pkt (á 330 g) hillo- marmeladisokeria

Suklaatäyte

  • 200 g tummaa suklaata (70 %)
  • 2 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria

Koristelu

  • 1 dl tuoreita marjoja, viikunoita, kaneli- ja suklaamanteleita

Valmistusohje

Nakukakku eli naked cake leivotaan näin.

1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon suklaa ja siivilän läpi jauhot varovasti nostellen. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa kolmeen osaan.

2. Tee hillo ja suklaatäyte. Laita hiukan sulaneet marjat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä hyvin. Sulata suklaa täytteeseen vesihauteessa. Jäähdytä. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää tomusokeri. Sekoita juuston joukkoon sula suklaa ja kermavaahto.

3. Levitä hilloa kakkupohjalle ja puolet suklaatäytteestä. Laita toinen pohja päälle ja lisää hilloa ja loppu täyte. Laita kansi päälle. Anna vetäytyä hetki kylmässä. Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle niin, että pohja paistaa läpi. Koristele nakukakku tuoreilla marjoilla, viikunoilla, suklaamanteleilla, havuilla ja kanelitangolla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Naked cake - nakukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.