Reseptit
yli 60 min

Naked Cake – nakukakku

Nakukakussa myös koristelu on rennon huoletonta. Käytä mielikuvitustasi ja anna palaa!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

POHJA

200 g voita
175 g tummaa suklaata (70%)
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

KUNINGATARHILLO

1/2 kg pakastemarjoja
1/2 pkt (á 330 g) hillo- marmeladisokeria

SUKLAATÄYTE

200 g tummaa suklaata (70 %)
2 dl kermaa
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria

KORISTELUUN

esim. tuoreita marjoja, viikunoita, kaneli- ja suklaamanteleita

Valmistusohje

1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon suklaa ja siivilän läpi jauhot varovasti nostellen. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa kolmeen osaan.

2. Tee hillo ja suklaatäyte. Laita hiukan sulaneet marjat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä hyvin. Sulata suklaa täytteeseen vesihauteessa. Jäähdytä. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää tomusokeri. Sekoita juuston joukkoon sula suklaa ja kermavaahto.

3. Levitä hilloa kakkupohjalle ja puolet suklaatäytteestä. Laita toinen pohja päälle ja lisää hilloa ja loppu täyte. Laita kansi päälle. Anna vetäytyä hetki kylmässä. Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle niin, että pohja paistaa läpi. Koristele tuoreilla marjoilla, viikunoilla, suklaamanteleilla, havuilla ja kanelitangolla.

Lisää reseptejä:

 

Tahmatassun limetti-kookoskakku
Suklaakakku aprikoosihillolla
Luumutäytekakku
Ruoka.fi: Suklaa-punajuurikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Naked Cake – nakukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X