
Vähän paremmat nakkikääröt
Astetta paremmat nakkikääröt kruunataan tuplajuustolla ja suolakurkulla. Vaihda halutessasi lihaisa makkara vege- tai kananakkiin. Nämä suupalat sopivat yhtä hyvin iltapalaksi kuin leffaillan herkuksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Nakkikääröt
- 500 g voitaikinalevyjä (5 kpl, pakaste)
Täyte
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sinappia
- 10 nakkia
- 2 suolakurkkua
- 2 dl juustoraastetta
Päälle
- 1 kananmuna
- ½ dl seesamin- tai unikonsiemeniä
Valmistusohje
Nakkikääröt valmistuvat helposti näin:
1. Leikkaa viisi sopivasti sulanutta voitaikinalevyä kymmeneen neliöön.
2. Sekoita sata grammaa tuorejuustoa ja kaksi ruokalusikallista sinappia ja lusikoi täyte pursotinpussiin. Viipaloi kaksi suolakurkkua pituussuunnassa.
3. Pursota jokaisen taikinaneliön keskelle yhdestä kulmasta toiseen kulmaan ulottuva tuorejuustoraita. Paina sen päälle nakki ja aseta nakin viereen suolakurkkuviipale.
4. Ripota päälle yhteensä kaksi desilitraa juustoraastetta.
5. Riko kananmuna kulhoon ja voitele tyhjät kulmat munalla. Nosta kulmat toistensa päälle niin, että nakki pilkottaa kahdesta kulmasta. Paina kulmat tiukasti kiinni.
6. Voitele nakkikääröt vielä munalla ja ripota päälle yhteensä puoli desilitraa seesamin- tai unikonsiemeniä.
7. Paista nakkikääröt 220 asteessa uuninkeski tasolla 10–12 minuuttia.
Vinkki!Leivo kaveriksi myös pähkinäisiä pekonisarvia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022
Lue myös Anna.fi:Braatvurstihodari ja pekoni-omenahilloketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vähän paremmat nakkikääröt