Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vähän paremmat nakkikääröt

Astetta paremmat nakkikääröt kruunataan tuplajuustolla ja suolakurkulla. Vaihda halutessasi lihaisa makkara vege-­ tai kana­nakkiin. Nämä suupalat sopivat yhtä hyvin iltapalaksi kuin leffaillan herkuksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Nakkikääröt

  • 500 g voitaikinalevyjä (5 kpl, pakaste)

Täyte

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sinappia
  • 10 nakkia
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl juustoraastetta

Päälle

  • 1 kananmuna
  • ½ dl seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

Nakkikääröt valmistuvat helposti näin:

1. Leikkaa viisi sopivasti sulanutta voitaikinalevyä kymmeneen neliöön.

2. Sekoita sata grammaa tuorejuustoa ja kaksi ruokalusikallista sinappia ja lusikoi täyte pursotinpus­siin. Viipaloi kaksi suolakurkkua pituus­suunnassa.

3. Pursota jokaisen taikinaneliön keskelle yhdestä kulmasta toiseen kulmaan ulottuva tuorejuustoraita. Paina sen päälle nakki ja aseta nakin viereen suolakurkkuviipale.

4. Ripota päälle yhteensä kaksi desilitraa juustoraastetta.

5. Riko kananmuna kulhoon ja voi­tele tyhjät kulmat munalla. Nos­ta kulmat toistensa päälle niin, että nakki pilkottaa kahdesta kulmasta. Paina kulmat tiukasti kiinni.

6. Voitele nakkikääröt vielä munal­la ja ripota päälle yhteensä puoli desilitraa seesamin- tai unikonsiemeniä.

7. Paista nakkikääröt 220 asteessa uuninkeski­ tasolla 10–12 minuuttia.

@kotiliesi

Hurjan herkulliset nakkipiilot! Nämä voi tehdä myös vegenakeista. #kotiliesi #tiktokruoka #nakkipiilo #eväs #välipala #nakki #vegenakki #iltapala #saunaruoka

♬ Cooking – Dhenzy

Vinkki!Leivo kaveriksi myös pähkinäisiä pekonisarvia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022

Lue myös Anna.fi:Braatvurstihodari ja pekoni-omenahilloketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vähän paremmat nakkikääröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.