Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nakkipiilo

Nakkipiilo on hauska ja herkullinen tarjottava niin lastenjuhliin kuin iltapalaksi. Nakkipiilot voi maustaa ketsupilla ja halutessa myös pizzamausteella tai paprikajauheella. Tulisempien makujen ystävät voivat lorauttaa täytteeksi chiliketsuppia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Nakkipiilo

  • 500 g valmista lehtitaikinaa (pakaste)
  • 16 nakkia
  • 1 dl ketsuppia

Nakkipiilo, voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Nakkipiilo leivotaan helposti näin:

  1. Leikkaa hieman sulaneet lehtitaikinalevyt neliöiksi. Pistele taikinalevyt haarukalla.
  2. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja levitä mausteeksi ketsuppia. Mausteeksi voi lisätä myös paprikajauhetta ja pizzamaustetta.
  3. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma alaspäin. Nipistä taikinasaumat yhteen vedellä kostutetuin sormin.
  4. Voitele nakkipiilot munalla. Voit ripotella pinnalle koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä.
  5. Paista nakkipiilo 225 asteeessa 10-15 minuuttia.

Vinkki! Saat nakkipiiloihin raidat pintaan, kun leikkaat neliönmalliseen taikinaan viiltoja pinnalle ennen uuniin laittamista.

Lue myös: Helppo lihapiirakka kolmella tyylillä arkeen ja juhlaan

Lue myös Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nakkipiilo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.