
Nakkipiilo
Nakkipiilo on hauska ja herkullinen tarjottava niin lastenjuhliin kuin iltapalaksi. Nakkipiilot voi maustaa ketsupilla ja halutessa myös pizzamausteella tai paprikajauheella. Tulisempien makujen ystävät voivat lorauttaa täytteeksi chiliketsuppia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Nakkipiilo
- 500 g valmista lehtitaikinaa (pakaste)
- 16 nakkia
- 1 dl ketsuppia
Nakkipiilo, voitelu
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Nakkipiilo leivotaan helposti näin:
- Leikkaa hieman sulaneet lehtitaikinalevyt neliöiksi. Pistele taikinalevyt haarukalla.
- Laita kunkin neliön reunalle nakki ja levitä mausteeksi ketsuppia. Mausteeksi voi lisätä myös paprikajauhetta ja pizzamaustetta.
- Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma alaspäin. Nipistä taikinasaumat yhteen vedellä kostutetuin sormin.
- Voitele nakkipiilot munalla. Voit ripotella pinnalle koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä.
- Paista nakkipiilo 225 asteeessa 10-15 minuuttia.
Vinkki! Saat nakkipiiloihin raidat pintaan, kun leikkaat neliönmalliseen taikinaan viiltoja pinnalle ennen uuniin laittamista.
Lue myös: Helppo lihapiirakka kolmella tyylillä arkeen ja juhlaan
Lue myös Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nakkipiilo