Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät
Itse tehdyt lämpimät sämpylät eivät kaipaa päälleen muuta kuin aitoa voita. Herkullisen ohjeen on antanut Sikke Sumari.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Nami namasten rapeakuoriset sämpylät:
7 1/2 dl
vettä (saa olla kylmää)
25 g
tuorehiivaa
1 rkl
suolaa
1 1/2 dl
ruisjauhoja
2 dl
kokojyväjauhoja tai spelttiä, emmeriä tai grahamia
8-10 dl
vehnäjauhoja
kourallinen pellavansiemeniä, jos haluat
Keskustelu
Ihan super hyviä ja rapeita.
Näkyy monet näitä kehuvan, mutta mulle tuli ohjeen mukaan tehtynä ihan kovia koppuroita.
Voiko hiivaA pakastaa tuorehiivaa maku oli hyvä mut kovin ei noussut taikina ei uunissa ei ämpärissä käymisen tuoksu tuli kyllä voiko Sämpyläjauhoja käyttää?????
Niin tuli mullekin ensin kovia koppuroita ja seuraavaksi liian pehmeitä.
Olen tehny monesti ja onnistunut joka kerta.
Käyttäkää hapanjuurta, Onnistuu ja on parempia😋
Kuinka ei hän valistunut ihminen ole ruvennut leipomaan HAPANJUUREEN??? On vatsaystävällisempää ja herkullisella kuin teollisella hipovalla leivottu 🤗😋
Olen käytännössä joka aamu jo parin vuoden ajan paistanut näitä Siken sämpylöitä. Enkä vaihda! Ovat niin helppoja ja vaivattomia valmistaa, että kukaan ei ainakaan vaikeuden vuoksi jätä tekemättä niitä. Mieheni oli pari viikkoa poissa kotoa ja kun kotiin tultuaan sai sämpylöitä, totesi, että ”ihanaa, näitä olen kaivannut!”
Kommentoi juttua: Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät