Napoleon-leivokset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 600 g lehtitaikinaa
Kiisseli
- 3 liivatelehteä
- 3.3 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 dl maissitärkkelysjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl punssia
Väliin
- vadelma-, luumu- tai kirsikahilloa
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl punssia
- noin 1 rkl vettä
- 20 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Napoleon-leivokset tunnetaan myös nimellä mille-feuille, tuhatlehti. Ihanissa leivoksissa on rapeiden lehtitaikinakerrosten välissä hedelmä-tai marjahilloa ja pehmeää kiisseliä, jonka voi maustaa vaikka punssilla. Leivokset kruunaa tomusokerikuorrutus ja suklaaraidoitus.
1. Kauli taikinalevy ohuiksi levyiksi. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 14 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
2. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
3. Mittaa kerma, muna ja maissijauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia. Ota liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata kuumaan kiisseliin. Jäähdytä sekoittaen. Vatkaa kerma, mausta ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin.
4. Leikkaa voitaikinalevyt sahateräisellä veitsellä kahtia ja levitä hillo alemmalle levylle. Levitä kiisseli. Nosta toinen levy kanneksi ja anna hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.
5. Sekoita tomusokeri ja punssi. Levitä seos pinnalle, ja leikkaa levyt leivoksiksi. Koristele sulatetulla suklaalla.
Kokeile myös muita suloisia leivoksia:
Aleksandran leivokset
Prinsessaleivokset
Limoncelloleivokset
Ruoka.fi: Brita-leivokset
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Napoleon-leivokset