Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Naudan ulkofilee grillissä

Naudan ulkofilee grillissä on isomman joukon ruokaa. Sisältä punainen naudan ulkofilee on mehevää ja pehmeää. Tuoreet varhaiskasvikset kypsyvät grillissä rapsakoiksi. Fileen voi tarjota myös pihveinä. Grillaa pihvit nopeasti, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, ja tarjoa mausteliemessään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Naudan ulkofilee grillissä

  • 1 kg takuumureaa, marmoroitunutta naudan ulkofileetä

Mausteliemi:

  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl öljyä
  • 8 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Naudan ulkofilee grillissä valmistuu näin:

  1. Ota naudan ulkofilee jääkaapista noin tuntia ennen grillaamista. Sekoita mausteliemen ainekset.
  2. Grillaa fileetä  noin 5 minuuttia puoleltaan. Nosta filee mausteliemeen ja anna maustua 1-2 tuntia tai jopa yön yli kylmässä.
  3. Leikkaa naudan ulkofilee viipaleiksi. Yön yli jääkaapissa maustunut naudan filee on helppo leikata hyvällä veitsellä paperinohuiksi viipaleiksi. Tarjoa joko salaatin tai lämpimien lisäkkeiden kanssa.

Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?

Lue myös Anna.fi: Juhannuksen juhlamenu: grillattu sisäfilee, thaikala ja siideribroileri sekä parhaat lisukkeet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Naudan ulkofilee grillissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.