Reseptit
30-60 min
2
Kiitos

Nauris-naattipasta

Nauris-naattipasta on simppeli kesäruoka. Peperoncino-chili ja anjovisfileet ovat sen maun salaisuus.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nauris-naattipasta

1/2 kg nauriin naatteja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 anjovisfilettä
2 pientä peperoncino chiliä tai 1 tl chilihiutaleita
200 g trofie-pastaa (esim. Barilla)
Mainos

Valmistusohje

1. Pese noin puoli kilogrammaa nauriin naatteja kylmässä vedessä ja leikkaa kannat ja lehtiruotien pitkät langat pois. Revi isommat lehdet pienemmiksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla. Kuullota kaksi viipaloitua valkosipulinkynttä ja kaksi pientä kokonaista peperoncino-chiliä oliiviöljyssä ja anna maustua pikkuhiljaa. Kun valkosipulit ovat saaneet väriä, lisää neljä anjovisfileetä sulamaan pannulle.

2. Lisää kiehuvaan veteen suola ja naatit, anna kiehua minuutti. Lisää perään 300 grammaa trofie-pastaa ja keitä noin 10 minuuttia.

3. Kumoa pasta lävikköön ja kaada kuumalle pannulle, josta on poistettu chili. Sekoita ja syö heti.

Vinkki! Varmista ennen ruoanlaittoa naattien puhtaus. Itse kasvatettujen ja luomukasvisten naatteja voi syödä ilman pelkoa torjunta-ainejäämistä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2020.

Katso myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Anna.fi/ruoka: Cacio e pepe -pasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nauris-naattipasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X