Nauriskeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- öljyä tai muuta rasvaa
- 500 g keltaisia naurislohkoja
- 500 g bataattilohkoja
- 1-1,5 l vettä
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- kasvis- tai kanaliemikuutio
- 2 dl omenasosetta
- 1 dl kermaa
Pinnalle
- pähkinöitä
- silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja lohko juurekset. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa, lisää juureslohkot, vesi, mausteet ja liemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
2. Lisää omenasose ja kerma. Soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa nauriskeitto alku- tai pääruokana. Keiton pinnalle voi ripotella chili- tai wasabipähkinöitä, cashew-pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä ja ruohosipulisilppua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nauriskeitto