Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ravintola Nevskin blinit

Tämä bliniresepti on peräisin Helsingissä toimineen, vuonna 2003 lopettaneen, venäläiseen ruokaan erikoistuneen Alexander Nevskin keittiöstä. Reseptin on antanut aikoinaan Kotiliedelle Nevskin keittiöpäällikkö Pekka Immonen. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Ravintola Nevskin blinit

  • 3 ½ dl maitoa (tai vettä)
  • 20 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl tattarijauhoja
  • 1 keltuainen
  • ¾ dl pilsneriä
  • 2 valkuaista

Paistaminen

  • 1 dl kirkastettua voita

Valmistusohje

Blinit ravintola Nevskin tapaan valmistuvat helposti näin:

  1. Tee ensin blinitaikina. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.
  2. Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.
  4. Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
  5. Kuumenna blini-, paistin-, tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa. Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi. Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.
  6. Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa. Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

Vinkit blienien paistajalle:

  • Ellet tarjoa blinejä heti, säilytä ne huoneenlämmössä ja kuumenna uunissa tai uudelleen pannussa.
  • Teflonpannussa voit paistaa kookkaita tattariräiskäleitä ja jakaa ison blinin neljään osaan. Blinit eivät saa olla liian paksuja. Tästä määrästä tulee 7 blinipannun kokoista ohukaista (halkaisijaltaan 12-13 cm).
  • Kirkasta voi näin: Kuumenna voi kattilassa. Kuori vaahto pois. Jäähdytä, tee pintaan reikä ja valuta hera pois. Näin blinit eivät tartu pannuun, sillä voin hera palaa herkästi pannuun kiinni.
  • Käytä keliaakikon blineihin vehnäjauhojen asemesta gluteenitonta vehnäjauhoseosta.

Lue myös Anna.fi: Näin teet pikablinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ravintola Nevskin blinit

Jupe

Menee testiin nyt pääsiäisenä.
Toi kauppalista-sovellus on erittäin jees!

Vastaa käyttäjälle JupePeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.