Sikke Sumarin niittybroileri tomaattikastikkeessa
Niittybroileri tomaattikastikkeessa muhii maistuvaksi uunin lämmössä. Valkosipuli, tuoreet yrtit sekä tujaus harissatahnaa tekevät makuelämyksestä täydellisen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Niittybroileri tomaattikastikkeessa
- 8 kpl broilerinkoipia (vapaana kasvaneen nittylinnun)
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 1/ 2 tl mustapippuria myllystä
- 5 dl kanalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 isoa kuorellista valkosipulinkynttä
- 800 g säilöttyjä luumutomaatteja
- 4 laakerinlehteä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl harissatahnaa
- 2 rkl raakaruokosokeria
- 3 dl valitsemiasi yrttejä esim. timjamia, kynteliä, rosmariinia, oreganoa ja basilikaa
Valmistusohje
Niittybroileri tomaattikastikkeessa valmistuu helposti Sikke Sumarin ohjeella:
- Ota kahdeksan broilerinkoipea. Hiero koipiin neljä ruokalusikallista oliiviöljyllä ja ripottele pintaan kaksi teelusikallista suolaa sekä puoli teelusikallista mustapippuria.
- Kaada reunalliseen uunivuokaan puolet eli 2 1/2 desilitraa kanalientä sekä kaksi desilitraa valkoviiniä, kahdeksan isoa veitsellä litteäksi paineltua valkosipulinkynttä, kaksi tölkkiä purkkitomaatteja, neljä laakerinlehteä, puolikkaan sitruunan raastettu kuori, yksi ruokalusikallinen harissaa ja kaksi ruokalusikallista raakaruokosokeria. Sekoita, mutta jätä tomaatit kokonaisiksi.
- Lisää yksi nippu valitsemiasi yrttejä sekä broilerit tomaattien päälle. Lisää kanalientä niin, että se ulottuu lihojen puoliväliin.
- Sulje vuoka tiiviisti alumiinifoliolla ja kypsennä niittybroileri tomaattikastikkeessa 180 asteessa uunin keskitasolla tunnin ajan.
- Nosta lämpö 200 asteeseen, poista alumiinifolio ja kypsennä niittybroileri tomaattikastikkeessa vielä puolituntia niin, että lihat ovat hyvin kypsyneet ja saaneet kauniin värin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.
Lue myös: Kokonainen broileri muuhii uunissa meheväksi – poimi helppo ohje ja vinkit valmistukseen
Lue myös Anna.fi: Parhaat broilerinkoivet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sikke Sumarin niittybroileri tomaattikastikkeessa
Kanan rintaleikkeet ja paprikaviipaleita .