Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka on lohturuokien klassikko, joka valmistuu edullisista aineksista. Lenkkimakkara-, peruna-, sipuli- ja tomaattiviipaleet saavat päälleen kermaisen juustokuorrutuksen. Helppo ja maukas vuoka maistuu raikkaan salaatin kanssa. Nikkarin vuoka on näppärä hävikkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet keitetyt perunat ja jääkaapissa nahistuneet tomaatit.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nikkarin vuoka

  • 8 keitettyä perunaa (kiinteä vihreästä tai yleisperuna keltaisesta pussista)
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 4 tomaattia
  • 2 sipulia
  • 2 dl kuohukermaa tai maustettua ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl juustoraastetta tai sinihomejuustomurua

Valmistusohje

Nikkarin vuoka valmistuu helposti näin:

  1. Nikkarinvuoka on näppärä hävikkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet keitetyt perunat ja jääkaapissa nahistuneet tomaatit.
  2. Älä kuori perunoita. Hyvin pestyt perunat voi käyttää kuorineen. Poista lenkkimakkarasta kuori. Viipaloi perunat, lenkkimakkara, tomaatit ja sipuli saman kokoisiksi viipaleiksi.
  3. Lado raaka-aineita vuorotellen uunivuokaan (20 × 30 cm) vierekkäin.
  4. Sekoita kerman joukkoon kananmunat- Kaada neste vuokaan.
  5. Ripottele päälle juustoraastetta. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä nro 21/2020.

Lue myös: Uunimakkara eli klassinen uunilenkki juustolla ja sinapilla

Lue myös Anna.fi: Muistatko vielä nämä 70-luvun suosikkiruoat? Kokeile retroa peltilihapiirakkaa ja juustoista uunimakkaraa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nikkarin vuoka

Maj-lis

Tomaatteja ja kurkkuakaan ei koskaan pitäisi säilyttää jääkaapissa. Siellä ne palelevat ja vetistyvät eivätkä ole sen jälkeen enää yhtään maukkaita!

Nimimerkki ”jo vanhastaan tiedetty asia!”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.