
Nikkarin vuoka
Nikkarin vuoka on lohturuokien klassikko, joka valmistuu edullisista aineksista. Lenkkimakkara-, peruna-, sipuli- ja tomaattiviipaleet saavat päälleen kermaisen juustokuorrutuksen. Helppo ja maukas vuoka maistuu raikkaan salaatin kanssa. Nikkarin vuoka on näppärä hävikkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet keitetyt perunat ja jääkaapissa nahistuneet tomaatit.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Nikkarin vuoka
- 8 keitettyä perunaa (kiinteä vihreästä tai yleisperuna keltaisesta pussista)
- 500 g lenkkimakkaraa
- 4 tomaattia
- 2 sipulia
- 2 dl kuohukermaa tai maustettua ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 3 dl juustoraastetta tai sinihomejuustomurua
Valmistusohje
Nikkarin vuoka valmistuu helposti näin:
- Nikkarinvuoka on näppärä hävikkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet keitetyt perunat ja jääkaapissa nahistuneet tomaatit.
- Älä kuori perunoita. Hyvin pestyt perunat voi käyttää kuorineen. Poista lenkkimakkarasta kuori. Viipaloi perunat, lenkkimakkara, tomaatit ja sipuli saman kokoisiksi viipaleiksi.
- Lado raaka-aineita vuorotellen uunivuokaan (20 × 30 cm) vierekkäin.
- Sekoita kerman joukkoon kananmunat- Kaada neste vuokaan.
- Ripottele päälle juustoraastetta. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä nro 21/2020.
Lue myös: Uunimakkara eli klassinen uunilenkki juustolla ja sinapilla
Lue myös Anna.fi: Muistatko vielä nämä 70-luvun suosikkiruoat? Kokeile retroa peltilihapiirakkaa ja juustoista uunimakkaraa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nikkarin vuoka
Tomaatteja ja kurkkuakaan ei koskaan pitäisi säilyttää jääkaapissa. Siellä ne palelevat ja vetistyvät eivätkä ole sen jälkeen enää yhtään maukkaita!
Nimimerkki ”jo vanhastaan tiedetty asia!”