Reseptit

Nimikkopikkuleivät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 150 g voita
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 3 dl tomusokeria
  • noin 1 tl sitruunamehua
  • (muutama tippa pastaväriä)

Valmistusohje

Nimikkopikkuleivät

Nimikkopikkuleivät koristellaan juhlan sankarin etukirjaimella, joten ne sopivat esimerkiksi ristiäisten tai häiden tarjottavaksi. Nimikkopikkuleipien kirjainkoristeet voit valmistaa joko sokerimassasta kirjainmuotilla painamalla tai pursottamalla kirjaimet sokerikuorrutteella pinnalle.

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Jauha pistaasipähkinät tasaiseksi jauheeksi teholeikkurilla. Sekoita pähkinäjauhe kuivien aineiden kanssa, ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun, ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.

2. Pehmennä taikinaa hieman leivinpöydällä ja kauli levyksi. Paina muotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

3. Anna pikkuleipien jäähtyä huolella. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää loput tomusokerit ja sitruunamehu ja jatka vielä hetki vatkaamista. Lisää sitruunamehua tai tomusokeria, jotta saat pursotettavan kuorrutteen. Värjää halutessasi pastavärillä.

4. Sivele tai pursota pikkuleipien pintaan sokerikuorrute. Anna kovettua.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Mehevä limettikakku
Sitruunakääretorttu
Helpot pikkuleivät
Ruoka.fi: Mantelipikkuleivät

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nimikkopikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.