
Nokkos-parsapannukakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 0.5 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 rkl öljyä
- 1.5 dl ryöpättyjä nokkosenlehtiä
- 2 dl juustoraastetta
- nippu vihreää parsaa
Valmistusohje
Nokkos-parsapannukakku ryyditetään ruokaisaksi keväisillä vihreillä kasviksilla. Pannukakun voi tarjota salaatin kera pääruokana, ruokaisana iltapalana tai leikata annospaloiksi ja pakata eväskoriin.
1. Perkaa ja ryöppää nokkoset. Valuta siivilässä.
2. Taivuta parsoja. Varsi katkeaa itsestään rapean ja pehmenneen varren liittoskohdasta. Heitä tyviosa pois ja kiehauta nupulliset varret nopeasti.
3. Sekoita munat, maito, mausteet, kaurahiutaleet, jauhot ja öljy taikinaksi. Anna sen turvota noin 15 minuuttia.
4. Purista vesi nokkosista ja silppua lehdet. Lisää nokkoset ja juustoraaste taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai uunivuokaan. Asettele pinnalle parsat ja paista nokkos-parsapannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkos-parsapannukakku