Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Nokkosilla maustettu shakshuka

Lähi­-idän keittiö on kuuluisa mausteisesta shakshuka­ paistoksestaan. Juustokuminal­la ja koriante­rilla maustetun tomaattikastik­keen keskelle rikotaan kanan­muna, joka pais­tetaan uunissa pehmeäksi. Keväinen versio shakshukasta höystetään nokkosilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nokkosilla maustettu shakshuka

4 vartta punaista kesäsipulia
4 valkosipulinkynttä
1/2 paprika
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl tulista savupaprikajauhetta
4 rkl oliiviöljyä
2 prk (á 400 g) säilyketomaattimurskaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 rkl kapriksia
1 l hienonnettua nokkosta (voit halu- tessasi käyttää jotain muitakin syötäviä villiyrttejä tai pinaattia)
4 kananmunaa
Mainos

Lisäksi:

100 g fetajuustoa
korianteria

Valmistusohje

1. Hienonna 4 vartta punaista kesäsipulia varsineen. Pilko 4 valkosipulinkynttä ja puolikas paprika pikkukuutioksi.

2. Kuullota sipuleita, paprikaa ja 2 tl jauhettua juustokuminaa, 2 tl jauhettua korianteria sekä 1⁄2 tl tulista savupaprikajauhetta oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää 2 tlk tomaattimurskaa. Anna kiehua pienellä lämmöllä 20 minuuttia. Mausta 1 tl suolaa ja 1/4 tl mustapippuria. Lisää 2 rkl kapriksia ja 1 l nokkosta. Anna kuumentua vielä kunnolla.

3. Jaa seos neljään pieneen uuninkestävään vuokaan. Tee keskelle aukko ja riko aukkoon 4 kananmunaa. Nosta uuniin ja paista 220 asteessa uunin ylätasolla 5–10 minuuttia.

4. Koristele 100 g fetajuustomurua ja korianterilla. Syö heti tuoreen leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Katso myös: Shakshuka – Lähi-idän kananmunapannu saa aikaiseksi ilon huudahduksia – ja loppuu brunssipöydästä aina ensimmäisenä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkosilla maustettu shakshuka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X