Nokkosilla maustettu shakshuka
Lähi-idän keittiö on kuuluisa mausteisesta shakshuka paistoksestaan, jota tarjoillaan usein brunssilla. Juustokuminalla ja korianterilla maustetun tomaattikastikkeen keskelle rikotaan kananmuna, joka paistetaan uunissa pehmeäksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Nokkosilla maustettu shakshuka
- 4 vartta punaista kesäsipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ paprika
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl tulista savupaprikajauhetta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 prk (á 400 g) säilyketomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 2 rkl kapriksia
- 1 l hienonnettua nokkosta (voit halu- tessasi käyttää jotain muitakin syötäviä villiyrttejä tai pinaattia)
- 4 kananmunaa
Lisäksi:
- 100 g fetajuustoa
- korianteria
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkosilla maustettu shakshuka