Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkosilla maustettu shakshuka

Lähi­-idän keittiö on kuuluisa mausteisesta shakshuka­ paistoksestaan, jota tarjoillaan usein brunssilla. Juustokuminal­la ja koriante­rilla maustetun tomaattikastik­keen keskelle rikotaan kanan­muna, joka pais­tetaan uunissa pehmeäksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nokkosilla maustettu shakshuka

  • 4 vartta punaista kesäsipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ paprika
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl tulista savupaprikajauhetta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk (á 400 g) säilyketomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 l hienonnettua nokkosta (voit halu- tessasi käyttää jotain muitakin syötäviä villiyrttejä tai pinaattia)
  • 4 kananmunaa

Lisäksi:

  • 100 g fetajuustoa
  • korianteria

Valmistusohje

1. Hienonna 4 vartta punaista kesäsipulia varsineen. Pilko 4 valkosipulinkynttä ja puolikas paprika pikkukuutioksi.

2. Kuullota sipuleita, paprikaa ja 2 tl jauhettua juustokuminaa, 2 tl jauhettua korianteria sekä 1⁄2 tl tulista savupaprikajauhetta oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää 2 tlk tomaattimurskaa. Anna kiehua pienellä lämmöllä 20 minuuttia. Mausta 1 tl suolaa ja 1/4 tl mustapippuria. Lisää 2 rkl kapriksia ja 1 l nokkosta. Anna kuumentua vielä kunnolla.

3. Jaa seos neljään pieneen uuninkestävään vuokaan. Tee keskelle aukko ja riko aukkoon 4 kananmunaa. Nosta uuniin ja paista 220 asteessa uunin ylätasolla 5–10 minuuttia.

4. Koristele 100 g fetajuustomurua ja korianterilla. Syö heti tuoreen leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Katso myös: Shakshuka – Lähi-idän kananmunapannu saa aikaiseksi ilon huudahduksia – ja loppuu brunssipöydästä aina ensimmäisenä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkosilla maustettu shakshuka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.