Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Nokkosleipä

Nokkosleipä on helppo hiivaleipä, jonka ohjeella voi leipoa myös maukkaita nokkossämpylöitä. Nokkosleivän voi leipoa sekä tuoreesta että kuivatusta nokkosesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl vettä
25 g hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä (tai ½ dl kuivattuja, murskattuja nokkosenlehtiä)
0.5 dl öljyä
4 dl ruisjauhoja
noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
Mainos

Valmistusohje

1. Perkaa ja kiehauta nokkosenlehdet. Purista vesi pois ja silppua lehdet.

2. Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen.

3. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota puolisen tuntia.

4. Leivo taikinasta kaksi nokkosleipää tai noin 25 nokkossämpylää. Kohota liinan alla vartin verran ja paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia, leipiä 200 asteessa 30 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa nokkosleivän kanssa nokkosvoita. Lisää nokkosta levitteeseen ja mausta se halutessasi valkosipulilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkosleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X