Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkosmunakas

Nokkosmunakas täytetään mehevällä nokkosmuhennoksella. Tarjoa nokkosmunakas keväisenä iltapalana tai lounaana salaatin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

  • nokkosta
  • 2 rkl voita
  • loraus rypsiöljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • suolaa
  • muskottipähkinää
  • 8 kananmunaa
  • 1-2 rkl voita
  • mustaleimaemmentalraastetta
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Nokkosmunakas1. Valmista ensin munakkaan täyte. Ryöppää, siivilöi ja hienonna pari litraa tuoreita nokkosia.

2. Tee valkokastike (2 rkl voita ja (rypsi)öljyä + 3 rkl vehnäjauhoa + 3 dl maitoa)

3. Lisää valkokastikkeeseen hienonnetut nokkoset sekä halutessasi vähän suolaa ja muskottipähkinää.

4. Itse munakas paistetaan vasta, kun syöjät istuvat jo pöydässä, sillä nokkosmunakkaan pitää olla mehukas. Sekoita kevyesti 8 kananmunaa.

5. Laita kuumaan valurautapannuun 1-2 rkl voita. Lisää kananmunaseos heti, kun voi alkaa ruskistua. Työntele massaa paistinlastalla, ja kun massa alkaa olla pohjasta kiinteä, lisää lämmin nokkosmuhennos. Käännä munakas kaksinkerroin, laita päälle mustaleimaemmentalraastetta ja leikattua ruohosipulia. Tarjoa nokkosmunakas salaatin kera.

Resepti: Maala Nieminen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkosmunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.