Reseptit
alle 30 min
3

Nokkosmunakas

Ainekset

Lisää kauppalistalle
nokkosta
2 rkl voita
loraus rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
suolaa
muskottipähkinää
8 kananmunaa
1-2 rkl voita
mustaleimaemmentalraastetta
ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Nokkosmunakas täytetään mehevällä nokkosmuhennoksella. Tarjoa nokkosmunakas keväisenä iltapalana tai lounaanan salaatin kera.

1. Valmista ensin munakkaan täyte. Ryöppää, siivilöi ja hienonna pari litraa tuoreita nokkosia.

2. Tee valkokastike (2 rkl voita ja (rypsi)öljyä + 3 rkl vehnäjauhoa + 3 dl maitoa)

3. Lisää valkokastikkeeseen hienonnetut nokkoset sekä halutessasi vähän suolaa ja muskottipähkinää.

4. Itse munakas paistetaan vasta, kun syöjät istuvat jo pöydässä, sillä nokkosmunakkaan pitää olla mehukas. Sekoita kevyesti 8 kananmunaa.

5. Laita kuumaan valurautapannuun 1-2 rkl voita. Lisää kananmunaseos heti, kun voi alkaa ruskistua. Työntele massaa paistinlastalla, ja kun massa alkaa olla pohjasta kiinteä, lisää lämmin nokkosmuhennos. Käännä munakas kaksinkerroin, laita päälle mustaleimaemmentalraastetta ja leikattua ruohosipulia. Tarjoa nokkosmunakas salaatin kera.

Resepti: Maala Nieminen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkosmunakas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X