Valmistusohje
Nokkosmunakas
Nokkosmunakas täytetään mehevällä nokkosmuhennoksella. Tarjoa nokkosmunakas keväisenä iltapalana tai lounaanan salaatin kera.
1. Valmista ensin munakkaan täyte. Ryöppää, siivilöi ja hienonna pari litraa tuoreita nokkosia.
2. Tee valkokastike (2 rkl voita ja (rypsi)öljyä + 3 rkl vehnäjauhoa + 3 dl maitoa)
3. Lisää valkokastikkeeseen hienonnetut nokkoset sekä halutessasi vähän suolaa ja muskottipähkinää.
4. Itse munakas paistetaan vasta, kun syöjät istuvat jo pöydässä, sillä nokkosmunakkaan pitää olla mehukas. Sekoita kevyesti 8 kananmunaa.
5. Laita kuumaan valurautapannuun 1-2 rkl voita. Lisää kananmunaseos heti, kun voi alkaa ruskistua. Työntele massaa paistinlastalla, ja kun massa alkaa olla pohjasta kiinteä, lisää lämmin nokkosmuhennos. Käännä munakas kaksinkerroin, laita päälle mustaleimaemmentalraastetta ja leikattua ruohosipulia. Tarjoa nokkosmunakas salaatin kera.
Resepti: Maala Nieminen
Keskustelu
Kommentoi juttua: Nokkosmunakas