Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkospesto

Nokkospesto tehdään tutun peston tapaan, mutta basilika korvataan tuoreilla nokkosenlehdillä. Nauti maistuva nokkospestoa esimerkiksi leivän päällä tai pastan seassa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nokkospesto

  • 1 l nokkosenlehtiä
  • 1 dl pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1½-2 dl hyvää oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Nokkospesto valmistuu helposti näin:

  1. Huuhtele nokkosenlehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Ryöppää nokkosenlehdet niin, että lehdet ovat pehmenneet ja niiden väri muuttuu kirkkaan vihreäksi. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä jaa purista nokkoset kuiviksi. 
  2. Paahda pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä tai auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta lautaselle jäähtymään.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunan mehu. Raasta parmesaanijuusto. 
  4. Sekoita ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä sen verran, että koostumus on mieleisesi. 

Vinkki! Tarjoa nokkospesto esimerkiksi pastan kanssa tai kokeile nokkoskastiketta pastalle

nokkospesto
Valmista pesto vaihteeksi tuoreesta nokkosesta. Nokkospesto maistuu vaikka pastan kastikkeena.

Lue myös Anna.fi: Nokkos-kaurapalacurry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkospesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.