Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihakastike spagetille

Jauhelihakastike spagetille valmistuu parhaiten kannellisessa, syvässä paistinpannussa. Voi pakastaa. Lisää hieman nestettä, kun lämmität ateriaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauhelihakastike spagetille

  • 300 g jauhelihaa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
  • 2 purkkia tomaattipyreetä (70 g)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 5-6 dl vettä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl oreganoa
  • 350 g spagettia

Valmistusohje

Jauhelihakastike spagetille tehdään helposti näin:

1. Ruskista jauheliha. Kuori ja silppua sipuli. Lisää sipuli ja murskattu valkosipuli pannulle. Hauduta hetki.

2. Lisää tomaattimurska ja -pyree, lihaliemikuutio sekä vesi. Mausta mustapippurilla, basilikalla ja oreganolla. Hauduta vähintään 20 minuuttia.

3. Kaada spagetit kastikkeeseen. Kypsennä vähintään 10 minuuttia välillä sekoittaen, jotta spagetit kypsyvät tasaisesti. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää vettä.

Ohje: Mari Hiltunen, Renko

Lue myös: Jauheliha pelastaa arjen

Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihakastike spagetille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.