Jauhelihakastike spagetille
Jauhelihakastike spagetille valmistuu parhaiten kannellisessa, syvässä paistinpannussa. Voi pakastaa. Lisää hieman nestettä, kun lämmität ateriaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Jauhelihakastike spagetille
- 300 g jauhelihaa
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
- 2 purkkia tomaattipyreetä (70 g)
- 1 lihaliemikuutio
- 5-6 dl vettä
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl basilikaa
- 2 tl oreganoa
- 350 g spagettia
Valmistusohje
Jauhelihakastike spagetille tehdään helposti näin:
1. Ruskista jauheliha. Kuori ja silppua sipuli. Lisää sipuli ja murskattu valkosipuli pannulle. Hauduta hetki.
2. Lisää tomaattimurska ja -pyree, lihaliemikuutio sekä vesi. Mausta mustapippurilla, basilikalla ja oreganolla. Hauduta vähintään 20 minuuttia.
3. Kaada spagetit kastikkeeseen. Kypsennä vähintään 10 minuuttia välillä sekoittaen, jotta spagetit kypsyvät tasaisesti. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää vettä.
Ohje: Mari Hiltunen, Renko
Lue myös: Jauheliha pelastaa arjen
Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihakastike spagetille