Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nopea valkosuklaarisotto

Valkosuklaarisotto on valuvan pehmeä ihanan makea jälkiruoka.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Valkosuklaarisotto

  • 1 l maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 ½ dl risottoriisiä
  • 100 g valkosuklaata
  • 25 g voita

Valmistusohje

Valkosuklaarisotto tehdään näin:

1. Paloittele valkosuklaa leivinpaperin päälle. Rouhi valkosuklaa veitsellä ohuiksi siivuiksi.

2. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna maito kiehuvaksi halkaistun vaniljatangon kanssa. Sulata teflonkattilassa rasva ja lisää riisi. Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi.

2. Poista vaniljatanko ja lisää maito riisiin vähitellen, pienissä erissä. Lisää nestettä vasta, kun edellinen satsi  on imeytynyt riisiin. Keitä sekoittaen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita valkosuklaarisoton joukkoon rouhittu valkosuklaa. Saat kaadettu valkosuklaamurut leivinpaperin avulla helposti risoton joukkoon.

3. Rikasta risottoa vaahdotetulla kermalla ja tarjoile valkosuklaarisotto marjojen, hedelmien tai vaikka vadelmakastikkeen kera.

Lue myös: Näin tehdään kookos-riisivanukas

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkkusuut hurmaava melonirisotto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea valkosuklaarisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.