Reseptit

Nummijärven imelälimppu

Ainekset

  • 3 dl siirappia
  • 1 tl anista
  • 1 l piimää
  • 1 rkl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 50 g voisulaa
  • 1 kg ruisjauhoja
  • vehnäjauhoja

voiteluun:

  • vettä, siirappia

Valmistusohje

Nummijärven imelälimppu
  1. Kiehauta siirappi, rouhittu anis ja suola. Kaada siirappiseos kuumana piimään. Murenna joukkoon hiiva ja lisää voisula ja ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla sopivan pehmeäksi. Anna taikina kohota liinalla peitettynä.
  2. Leivo taikinasta pyöreitä limppuja. Anna limppujen kohota. Pistele leivät ja voitele kiehautetulla siirappivedellä.
  3. Paista leipiä 200 asteessa noin tunnin ajan. Pienennä tarvittaessa lämpötilaa ja voitele leipiä vielä siirappivedellä paistamisen aikana ja uunista oton jälkeen. Jäähdytä leivät ritilällä liinalle peitettynä.
  • Ohje: Anni Hietalahti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nummijärven imelälimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.