Nummijärven imelälimppu
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl siirappia
- 1 tl anista
- 1 l piimää
- 1 rkl suolaa
- 50 g hiivaa
- 50 g voisulaa
- 1 kg ruisjauhoja
- vehnäjauhoja
voiteluun:
- vettä, siirappia
Valmistusohje
- Kiehauta siirappi, rouhittu anis ja suola. Kaada siirappiseos kuumana piimään. Murenna joukkoon hiiva ja lisää voisula ja ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla sopivan pehmeäksi. Anna taikina kohota liinalla peitettynä.
- Leivo taikinasta pyöreitä limppuja. Anna limppujen kohota. Pistele leivät ja voitele kiehautetulla siirappivedellä.
- Paista leipiä 200 asteessa noin tunnin ajan. Pienennä tarvittaessa lämpötilaa ja voitele leipiä vielä siirappivedellä paistamisen aikana ja uunista oton jälkeen. Jäähdytä leivät ritilällä liinalle peitettynä.
- Ohje: Anni Hietalahti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nummijärven imelälimppu