Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nuok cham – vietnamilainen dippi

Nuok cham – vietnamilainen dippikastike sopii nautittavaksi vietnamilaisten rullien tai vaikkapa kevätrullien kanssa. Kastike kostuttaa myös mukavasti riisiannosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Nuok cham – vietnamilainen dippikastike

  • 50 g palmusokeria
  • ¾ dl kuumaa vettä
  • 1/3 dl vietnamilaista kalakastiketta
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • ½-1 limettiä
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

  1. Mittaa 50 grammaa palmusokeria kulhoon, kaada 3/4 desilitraa kuumaa vettä päälle ja sekoita. Kun sokeri on liuennut, lisää 1/3 desilitraa kalakastiketta,  yksi teelusikallinen riisiviinietikkaa ja pari ruokalusikallista limetistä puristettua mehua.
  2. Leikkaa chilipalko hyvin ohuiksi renkaiksi ja kaksi valkosipulinkynttä hienoksi silpuksi ja sekoita dippikastikkeen joukkoon.
  3. Tarjoa Nuok cham – vietnamilainen dippi vietnamilaisten rullien kanssa.

Katso myös: Anna.fi/Ruoka: Vietnamilainen pho-keitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nuok cham – vietnamilainen dippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.