Nuok cham – vietnamilainen dippi
Nuok cham – vietnamilainen dippikastike sopii nautittavaksi vietnamilaisten rullien tai vaikkapa kevätrullien kanssa. Kastike kostuttaa myös mukavasti riisiannosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Nuok cham – vietnamilainen dippikastike
- 50 g palmusokeria
- ¾ dl kuumaa vettä
- 1/3 dl vietnamilaista kalakastiketta
- 1 tl riisiviinietikkaa
- ½-1 limettiä
- 1-2 punaista chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
- Mittaa 50 grammaa palmusokeria kulhoon, kaada 3/4 desilitraa kuumaa vettä päälle ja sekoita. Kun sokeri on liuennut, lisää 1/3 desilitraa kalakastiketta, yksi teelusikallinen riisiviinietikkaa ja pari ruokalusikallista limetistä puristettua mehua.
- Leikkaa chilipalko hyvin ohuiksi renkaiksi ja kaksi valkosipulinkynttä hienoksi silpuksi ja sekoita dippikastikkeen joukkoon.
- Tarjoa Nuok cham – vietnamilainen dippi vietnamilaisten rullien kanssa.
Katso myös: Anna.fi/Ruoka: Vietnamilainen pho-keitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nuok cham – vietnamilainen dippi