Reseptit
yli 60 min
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Nutella-banaaniboston

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

2.5 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

täyte:

n. 300 g pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
4-5 banaania
½ sitruunan mehu
Mainos

voiteluun:

1 muna

koristeluun:

sokerikuorrutetta

Valmistusohje

Nutella-banaaniboston

Nutella-banaaniboston on mehevä pullaherkku, joka maistuu kahvin kaverina. Ylikypsiksi päässeet banaanit on helppo ujuttaa tähän leivonnaiseen makua tuomaan. Bostonin herkullisuuden viimeistelee täyteläinen pähkinä-suklaalevite Nutella.

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murennettu hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, maidon tulee olla 42 asteista, jotta hiiva toimii paremmin. Lisää sokeri, yhden sitruunan raastettu kuori ja suola. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina levyksi (noin 20 x 40 cm). Levitä sille suklaa-pähkinätahnaa ja ohuita banaaniviipaleita. Purista banaaneille hieman sitruunamehua mustumisen ehkäisemiseksi.
  3. Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuun pyöreään vuokaan (Ø noin 24 cm) leikkuupinta ylöspäin. Jätä palojen väliin muutama sentti tilaa. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.
  4. Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  5. Koristele halutessasi kakku sokerikuorruteraidoilla. Jos valmis kuorrute tuntuu liian jäykältä, lämmitä tuubia lämpimässä vedessä ennen käyttöä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nutella-banaaniboston

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X