Nutellamarinoitu possunniska
Nutellamarinoitu possunniska maustetaan Bachelor- eli sinkkumarinadilla, jossa on pähkinäsuklaalevitettä eli nutellaa, sinappia ja chilistä Sriracha-kastiketta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- noin kilo rypsiporsaan kassleria
- 2 tl sormisuolaa
Sinkku- eli Bachelor-marinadi
- 2 rkl sinappia
- 1 ½ rkl Nutella
- ¾ rkl Sriracha-kastiketta
- 1 rkl balsamicoa
LISÄKSI
- 140 g rypsipossun amerikanpekonia
Pataan
- 3 sipulia
- 2 omenaa
- 3 dl kanalientä
- loput Bachelor-marinadista
- 1 tl sormisuolaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
- Hiero sormisuola lihan pintaan ja anna lihan maustua pöydällä ainakin vartin verran.
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
2. Lusikoi marinadi lihan pinnalle. Kääntele kasleria niin, että marinadi peittää lihaa joka puolelta. Anna marinoitu jääkaapissa mielellään yön yli.
3. Ota liha marinadista ja silavoi se amerikanpekonilla.
4. Pane liha uunipataan. Lisää pataan lohkotut sipulit ja omenat.
Sekoita kanaliemeen loput Bachelor-marinadista, suola ja raastettu inkivääri. Kaada liemi pataan.
5. Pane pata 125 asteiseen uuniin ja kypsennä kasleria siellä neljä tuntia.
6. Tarjoa marokkolaishenkisen lanttupaistoksen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nutellamarinoitu possunniska