Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nutellapulla – kauniimpi pullakranssi kuin koskaan

Nutellapulla leivotaan tähtikranssin muotoon. Uskomattoman helppo ja herkullinen nutellapulla vie tunnelmat jouluisiin kahvihetkiin. Katso video nutellapullan valmistuksesta!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Nutellapulla, taikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 13–14 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia

Nutellapulla, täyte

  • 200 g hasselpähkinälevitettä (esim. Nutellaa)

Nutellapulla, voitelu

  • 1 kananmuna

Nutellapulla, koristelu

  • ½ dl raesokeria

Valmistusohje

Nutellapulla leivotaan helposti näin

  1. Liuota 50 grammaa hiivaa puoleen litraan kädenlämpöistä maitoa. Lisää kaksi desiä sokeria, yksi ruokalusikallinen kardemummaa, yksi teelusikallinen suolaa, yksi kananmuna ja sen verran jauhoja, että taikinanalku on vellimäinen. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen, kunnes velli kuplii, eli noin 10 minuutiksi.
  2. Alusta kuplivaan velliin 100 grammaa pehmeää voita ja jauhoja, kunnes taikina ­irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jokainen pala ympyräksi (halkaisija noin 25 cm) . Kokoa tähtipulla leivinpaperin päälle pellille. Levitä ensimmäi­selle taikinaympyrälle ⅓ nutellasta, ja nosta toinen levy päälle. Toista, kunnes neljäs taikinaympyrä on päällimmäisenä.
  4. Tee veitsellä taikinaan neljä risteävää viiltoa niin, että viillot eivät ulotu ympyrän reunaan asti. Tee viiltojen muodostamien kolmioiden sisään viillot, jotka eivät ulotu ympyrän reunaan eivätkä myöskään viiltojen keskikohtaan asti. Nosta yksi kolmio kerrallaan ylös, kiepauta kärki keski­viillon kautta ympäri ja aseta kärki ympyrän ulkopuolelle. Kieputa näin kaikki kolmiot. Muotoile ympyrää tähden muotoon asettelemalla saka­roiden välejä lähemmäs toisiaan ja keskustaa. Kun olet muotoillut tähden valmiiksi, peitä se liinalla ja ­anna kohota noin 30 minuuttia.
  5. Voitele nutellapulla munalla ja koristele raesokerilla.
  6. Paista nutellapulla 175 asteessa ­uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Vinkki! Katso nutellapullan vaihekuvat ja leivo ihana tähtikranssi!

Katso video nutallapullan valmistuksesta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nutellapulla – kauniimpi pullakranssi kuin koskaan

Voi pulla parka

Jo on pullalla leikkiminen taas keksitty.
Kauniiksi tuota en ihan sanoisi, ja ees taas nypläämisen ja käsittelyn määräkin lähinnä naurattaa.
Miten olisi pari solmurusettia vielä päälle.

Vaihtelu virkistää, pullassakin

Uudet ideat sekä täytteen että muotoilun suhteen ovat aina tervetulleita. Mielestäni oikein syötävän näköinen pullakranssi. Menee kokeiluun seuraavalla leivontakerralla. Kiitos vinkistä ❤.

Vastaa käyttäjälle Voi pulla parkaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.