Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nutellatikut

Nutellatikut tehdään valmiista voitaikinasta ja suklaa-hasselpähkinälevitteestä. Makoisat kierteet maistuvat ihanalta kuuman kaakaon tai glögin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
28  annosta

Ainekset

Nutellatikut

  • 600 g lehtitaikinalevy (pakaste)
  • 2 dl hasselpähkinälevitettä

Voitelu

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maitoa tai vettä

Pinnalle

  • 3 rkl ruokokidesokeria

Valmistusohje

Nutellatikut valmistuvat helposti näin:

1. Sulata yksi iso pakastelehtitaikinalevy pakkauk­sen ohjeen mukaan. Jaa levy kah­teen osaan. Kauli palat levyiksi (26 cm x 28 cm).

2. Lämmitä kaksi desilitraa hasselpähkinälevitettä het­ken mikrossa, jotta siitä tulee hel­pommin levittyvää. Levitä toiselle levylle pähkinälevite jättäen jokai­selta reunalta tyhjää sentin kaistaleet.

3. Nosta toinen levy päälle ja kauli kevyesti päältä, jotta täyte tiivis­tyy. Leikkaa levy leveyssuunnassa kahteen osaan. Leikkaa taikinalevyt kahden sentin levyisiksi suikaleiksi.

4. Paina suikaleen pää kiinni pöytää vasten ja kieputa suikale kierteelle. Nosta jokainen kierretty tikku leivin­ paperoidulle uunipellille. Vatkaa kul­hossa kananmuna ja ruokalusikallinen maitoa tai vettä.

5. Voitele kierteiden pinnat muna­seoksella. Ripottele pinnalle kolme ruokalusikallista ruoko­kidesokeria. Paista nutellatikut 200 asteisessa uunissa noin 15 minuut­tia.

Vinkki! Tarjoa nutellatikut kaakaon kera.

nutellatikut

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Nutella-täytteiset suklaasydämet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nutellatikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.