
Nutellatikut
Nutellatikut tehdään valmiista voitaikinasta ja suklaa-hasselpähkinälevitteestä. Makoisat kierteet maistuvat ihanalta kuuman kaakaon tai glögin kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 28 annosta
- Kasvis
Ainekset
Nutellatikut
- 600 g lehtitaikinalevy (pakaste)
- 2 dl hasselpähkinälevitettä
Voitelu
- 1 kananmuna
- 1 rkl maitoa tai vettä
Pinnalle
- 3 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje
Nutellatikut valmistuvat helposti näin:
1. Sulata yksi iso pakastelehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa levy kahteen osaan. Kauli palat levyiksi (26 cm x 28 cm).
2. Lämmitä kaksi desilitraa hasselpähkinälevitettä hetken mikrossa, jotta siitä tulee helpommin levittyvää. Levitä toiselle levylle pähkinälevite jättäen jokaiselta reunalta tyhjää sentin kaistaleet.
3. Nosta toinen levy päälle ja kauli kevyesti päältä, jotta täyte tiivistyy. Leikkaa levy leveyssuunnassa kahteen osaan. Leikkaa taikinalevyt kahden sentin levyisiksi suikaleiksi.
4. Paina suikaleen pää kiinni pöytää vasten ja kieputa suikale kierteelle. Nosta jokainen kierretty tikku leivin paperoidulle uunipellille. Vatkaa kulhossa kananmuna ja ruokalusikallinen maitoa tai vettä.
5. Voitele kierteiden pinnat munaseoksella. Ripottele pinnalle kolme ruokalusikallista ruokokidesokeria. Paista nutellatikut 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa nutellatikut kaakaon kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Nutella-täytteiset suklaasydämet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nutellatikut