Reseptit
yli 60 min
6

Nyhtökaura-pinaattilasagne

Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 10 täysjyvälasagnelevyä
1 pkt (240 g) nyhtökauraa (Monday-maku)

Tomaattikastike:

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
40 g tuoreita pinaatinlehtiä
1/2 dl vettä
2 tl kuivattua timjamia
1/4 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
öljyä kuullottamiseen

Juustokastike:

2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
400 g raejuustoa

Valmistusohje

1. Valmista tomaattikastike. Kuullota hienonnetut sipulit ja tomaattipyree öljyssä. Lisää pinaatinlehdet ja kuullota. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja kuumenna, älä keitä enää.

2. Sulata rasva ja lisää jauhot, kiehauta hetki, mutta älä anna ruskistua. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mausteet.

3. Laita uunivuoan pohjalle ensin kerros tomaattikastiketta ja sitten lasagnelevyjä, sen jälkeen kerros tomaattikastiketta, juustokastiketta ja raejuustoa. Jatka näin, kunnes kaikki lasagnelevyt on käytetty. Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja raejuustoa. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla.

Vinkki: Lasagnen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja lämmittää juuri ennen ruokailua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Kokeile myös näitä kasvislasagneja:

kasvis-mantelilasagne

Kasvis-mantelilasagne

Kasvislasagne

Kasvislasagne

kolmen juuston kasvislasagne

Kolmen juuston kasvislasagne

Ruoka.fi: Kasvislasagne

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nyhtökaura-pinaattilasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X