Nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa
Italialainen ruoka on ihanaa. Tomaatin ja mausteiden kombinaatio on täydellinen. Tomaattinen bolognesepastakastike valmistuu nopeasti ja keittiössä oikaistaan ja käytetään soosiin nyhtökaurapyöryköitä lihapullien sijaan. Lisää vegeä helposti ja maukkaasti ruokavalioosi! Nyhökaura on ravintoarvoiltaan täydellinen proteiini. Siinä on kaikkia yhdeksää ihmiselle välttämätöntä aminohappoa. Siinä on enemmän proteiinia kuin esim. naudanlihassa tai kanassa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kastike
- 1 pkt (250 g) nyhtökaurapyöryköitä (esim. Monday-maku)
- tai muita vegepyöryköitä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 sellerin vartta
- 1 porkkana
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl yrttimausteseosta (esim. basilikaa ja oreganoa)
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- 4 dl kasvislientä
- 2 dl punaviiniä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 1 nippu tuoretta basilikaa
Tarjolle
- 400 g pastaa
- parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Tomaattinen bolognesepastakastike valmistuu nopeasti. Keittiössä oikaistaan ja lihapullien sijaan kastike saa mukaansa nyhtökaurapyörykät. Lisää vegeä helposti ja maukkaasti ruokavalioosi! Nyhtökaura on ravintoarvoiltaan täydellinen proteiini. Siinä on kaikkia yhdeksää ihmiselle välttämätöntä aminohappoa. Siinä on enemmän proteiinia kuin esim. naudanlihassa tai kanassa.
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi pieneksi kuutioksi selleri ja porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä 10 minuuttia
2. Lisää kuivamausteet, tomaattimurska, kasvisliemi, punaviini, suolaa, sokeria ja pippuria. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
3. Revi joukkoon tuoretta basilikaa ja lisää pyörykät. Kuumenna. Tarjoile nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.
Lue myös: Nyhtökaura ja quorn sopivat arkiruokiin – katso 6 maukasta ohjetta
Lue myös Anna.fi: Villiinny vegestä – maukasta kasvisruokaa viikon jokaiselle päivälle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa