
Nyhtöpossu eli Pulled Pork
Pulled Pork eli nyhtöpossu voitaisiin kruunata vuoden ruokalajiksi. Tässä Amerikan herkussa yhdistyy mehevästi ylikypsä possun kasleri mausteiseen BBQ–kastikkeeseen. Riekaleiksi revitty nyhtöpossu on törkeän hyvää lämpimän ciabattan, hampurilais- tai hodarisämpylän välissä.
- Laktoositon
Ainekset
Pulled pork eli nyhtöpossu:
- 1 ½ - 2 kg possun niskaa eli kasleria
- 1 ½ -2 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2-3 tähtianista
- 5 piparkakkua tai 1tl piparkakkumaustetta
- 500 g amerikkalaista (savunmakuista) grillikastiketta
Lisäksi:
- paistovalmista ciabattaleipää
- amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta
Valmistusohje
Pulled pork eli nyhtöpossu valmistuu helposti näin:
- Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
- Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama tähtianis.
- Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla tai piparkakkumausteella. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
- Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.
- Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nyhtöpossu eli Pulled Pork