Reseptit
Kiitos

Nyhtöpossu eli Pulled Pork

Pulled Pork eli nyhtöpossu voitaisiin kruunata vuoden ruokalajiksi. Tässä Amerikan herkussa yhdistyy mehevästi ylikypsä possun kasleri mausteiseen BBQ–kastikkeeseen. Riekaleiksi revitty nyhtöpossu on törkeän hyvää lämpimän ciabattan, hampurilais- tai hodarisämpylän välissä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 ½ - 2 kg possun niskaa eli kasleria
1 ½ -2 rkl karkeaa merisuolaa
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 tähtianista
5 piparkakkua tai 1tl piparkakkumaustetta
500 g amerikkalaista (savunmakuista) grillikastiketta

Lisäksi:

paistovalmista ciabattaleipää
amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta

Valmistusohje

  1. Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
  2. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama tähtianis.
  3. Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla tai piparkakkumausteella. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
  4. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.
  5. Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.
Lue myös Himahellan juttu Pulled Pork – Sikamaisen hyvää!

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nyhtöpossu eli Pulled Pork

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X