Reseptit
yli 60 min
18
Kiitos

Ohra-kaurasämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl ohrahiutaleita
1 dl kauralesettä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
5 dl kuumaa heraa tai vettä
50 g hiivaa
2 rkl siirappia
noin 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ohra-kaurasämpylät ovat pehmeitä ja maukkaita sämpylöitä, jotka on helppo leipoa.

1. Nosta ohrahiutaleet, kauraleseet, siemenet ja suola kulhoon ja kaada päälle kuuma hera tai vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää siirapin kanssa seokseen. Alusta jauhojen kanssa pehmeäksi taikinaksi.

2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysähkö taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, että hiivakuplat eivät hajoa.

3. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin noin 25 x 35 kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy terävällä veitsellä tai metallisella taikinalastalla ensin kolmeen suikaleeseen ja sitten suikaleet kuudeksi kolmion muotoiseksi sämpyläksi.

4. Nostele palat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota lämpimässä peitettynä. Paista ohra-kaurasämpylät 225-asteessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ohra-kaurasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X