Reseptit

Ohra-kaurasämpylät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

  • 2 dl ohrahiutaleita
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl kuumaa heraa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ohra-kaurasämpylät

Ohra-kaurasämpylät ovat pehmeitä ja maukkaita sämpylöitä, jotka on helppo leipoa.

1. Nosta ohrahiutaleet, kauraleseet, siemenet ja suola kulhoon ja kaada päälle kuuma hera tai vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää siirapin kanssa seokseen. Alusta jauhojen kanssa pehmeäksi taikinaksi.

2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysähkö taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, että hiivakuplat eivät hajoa.

3. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin noin 25 x 35 kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy terävällä veitsellä tai metallisella taikinalastalla ensin kolmeen suikaleeseen ja sitten suikaleet kuudeksi kolmion muotoiseksi sämpyläksi.

4. Nostele palat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota lämpimässä peitettynä. Paista ohra-kaurasämpylät 225-asteessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohra-kaurasämpylät

Naak

No missä se itse ohje on?

Taikinan vaivaaja

Ainesluettelon kohdalla näyttää olevan välilehti, jossa lukee Ohje.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.