Ohra-papusalaatti
Ruokaisa lisukesalaatti valmistuu kotimaisesta ohrasta. Ohra-papusalaatti sopii tarjottavaksi esimerkiksi punajuurifalafelien kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Ohra-papusalaatti:
- 2 dl täysjyväohraa (Torino)
- 4 dl kasvislientä
- 200 g vihreitä papuja
- 200 g herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, kuten kirveliä ja persiljaa
- 1 ruukku rucolaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
kastike:
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
1. Keitä ohranjyviä kasvisliemessä noin 8 minuuttia. Poista pavuista päät ja pilko kolmeen osaan. Kiehuta papuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä.
2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja viipaloi. Paahda pannulla, kunnes valtaosa nesteestä on haihtunut. Lisää pannulla kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.
3. Sekoita kulhossa sieni-sipuliseos ohran, papujen, hienonnettujen yrttien ja rucolasalaatin kanssa. Mausta. Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike salaattiin.
Tarjoa ohra-papusalaatti esimerkiksi punajuurifalafelien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ohra-papusalaatti