Reseptit
4
Kiitos

Ohra-papusalaatti

Ruokaisa lisukesalaatti valmistuu kotimaisesta ohrasta. Ohra-papusalaatti sopii tarjottavaksi esimerkiksi punajuurifalafelien kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ohra-papusalaatti:

2 dl täysjyväohraa (Torino)
4 dl kasvislientä
200 g vihreitä papuja
200 g herkkusieniä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettuja yrttejä, kuten kirveliä ja persiljaa
1 ruukku rucolaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

kastike:

2 rkl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä

Valmistusohje

1. Keitä ohranjyviä kasvisliemessä noin 8 minuuttia. Poista pavuista päät ja pilko kolmeen osaan. Kiehuta papuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä.

2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja viipaloi. Paahda pannulla, kunnes valtaosa nesteestä on haihtunut. Lisää pannulla kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.

3. Sekoita kulhossa sieni-sipuliseos ohran, papujen, hienonnettujen yrttien ja rucolasalaatin kanssa. Mausta. Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike salaattiin.

Tarjoa ohra-papusalaatti esimerkiksi punajuurifalafelien kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ohra-papusalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X