
Ohrapuuro uunissa
Ohrapuuro hautuu ihanaksi uunissa. Tee ohrapuuro uunissa kokonaisista ohrasuurimoista, täysmaidosta ja viimeistele se mantelilla ja voisilmällä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ohrapuuro uunissa
- 6 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 6 dl vettä
- 3 l kulutusmaitoa
- 1-2 tl suolaa
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 kpl kuorittu manteli
Valmistusohje
Ohrapuuro uunissa valmistuu helposti näin:
- Huuhdo ensin ohrasuurimot. Lisää sitten vesi ja anna suurimoiden turvota muutaman tunnin ajan tai yön yli.
- Keitä liotettuja ohrasuurimoita kattilassa tai vesihauteessa maitoa vähitellen lisäten miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, niin suurimoista tulee puuron kypsyessä suuria ja pulleita. Lisää loput maidosta ja mausta ohrapuuro suolalla.
- Kaada puuro voideltuun uunivuokaan ja kätke puuroon kuorittu manteli. Kypsennä ohrapuuro uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia tai kunnes ohrapuuro on kypsää ja kauniin kullanruskeaa pinnasta.
Vinkit:
- Jos teet puuroa pienemmän määrän (6-8 annosta), käytä esimerkiksi 2 dl ohrasuurimoita, 2 dl vettä, ripaus suolaa ja 1 l kokomaitoa. Jos kypsennysastia on laakea, lisää nestettä runsaammin.
- Voit myös laittaa liotetut ohrasuurimot keittämättä suoraan voideltuun uunivuokaan ja kypsentää ohrapuuron alhaisessa lämpötilassa, 105-110 asteessa, useita tunteja tai yön yli.
- Jos ohrapuuroa jää, pakasta puuro pieninä kerralla käytettävinä annoksina.
Lue myös: Kaurasuurimopuuro – hissukseen hautunut puuro on leppoisan aamun luksusherkku
Lue myös Anna.fi: Uutta twistiä aamupuuroon – näin loihdit ravintorikkaan puuron mausta tinkimättä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ohrapuuro uunissa