Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ohrapuuro

Ohrapuuro on täydellinen lohturuoka, joka sopii viikonloppuaamuun. Perinteinen ohje hautuu hissukseen uunissa ja toimii loistavasti. Halutessasi vegaanisen version, käytä maidon sijaan kasvijuomaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ohrapuuro

  • 50 g voita
  • 2 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 l täysmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Ohrapuuro tehdään helposti näin:

1. Laita puolet voista eli 25 grammaa uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin ja sulata voi uunissa.

2. Lisää vuokaan kaksi desilitraa kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita, litra täysmaitoa, desilitra vettä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita.

3. Hauduta ohrapuuro kypsäksi 175-asteisen uunin alatasolla kahden tunnin ajan. Jos puuron pinta saa liikaa väriä, alenna uunin lämpöä paiston aikana 150 asteeseen. Tarjoa ohrapuuro kuumana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2022.

Lue myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä haudutat puurosta täyteläisen ja pehmeän

Lue myös Anna.fi: Kaurapuuro aloittaa päivän lempeästi – 5 ohjetta, jotka saavat sinut odottamaan aamua vesi kielellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohrapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.