Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ohrasuurimot

Ohrasuurimot sisältävät hyviä hiilihydraatteja. Ne maistuvat myös kylminä ja sietävät hyvin pakastamista. Esikypsytetyt kokonaiset suurimot valmistuvat noin puolessa tunnissa. Valkosipuli, sipuli ja kasvisliemikuutio tuovat makua ohralisukkeeseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ohrasuurimot

  • hiukan öljyä
  • 1 kpl pieni sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 1 l vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio

Valmistusohje

Ohrasuurimot kypsennetään lisukkeeksi näin:

Ohrasuurimot saavat makua sipulista ja valkosipulista. Hyvä lisuke valmistuu noin puolessa tunnissa.

  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne kattilan pohjalla tilkassa öljyä. Älä ruskista.
  2. Lisää kattilaan ohrasuurimot, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä ohrasuurimoita hiljaisella lämmöllä haudutellen kypsäksi. Keittoaika on noin 30 minuuttia
  3. Tarjoa ohrasuurimot kylmänä lisukkeena esimeriksi iduilla höystettyinä.
Ohrasuurimot

Kokeile myös couscous-lisuketta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Herneohratto sopii kalaruokien lisukkeeksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohrasuurimot

Marko

Hyvä resepti, hyviä tuli!

Vastaa käyttäjälle MarkoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.