Ohrasuurimot
Ohrasuurimot sisältävät hyviä hiilihydraatteja. Ne maistuvat myös kylminä ja sietävät hyvin pakastamista. Esikypsytetyt kokonaiset suurimot valmistuvat noin puolessa tunnissa. Valkosipuli, sipuli ja kasvisliemikuutio tuovat makua ohralisukkeeseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Ohrasuurimot
- hiukan öljyä
- 1 kpl pieni sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 dl ohrasuurimoita
- 1 l vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutio
Valmistusohje
Ohrasuurimot kypsennetään lisukkeeksi näin:
Ohrasuurimot saavat makua sipulista ja valkosipulista. Hyvä lisuke valmistuu noin puolessa tunnissa.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne kattilan pohjalla tilkassa öljyä. Älä ruskista.
- Lisää kattilaan ohrasuurimot, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä ohrasuurimoita hiljaisella lämmöllä haudutellen kypsäksi. Keittoaika on noin 30 minuuttia
- Tarjoa ohrasuurimot kylmänä lisukkeena esimeriksi iduilla höystettyinä.
Kokeile myös couscous-lisuketta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Herneohratto sopii kalaruokien lisukkeeksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ohrasuurimot
Hyvä resepti, hyviä tuli!