Reseptit
Kiitos

Ohrauunipuuro

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 tl suolaa
0.5 l vettä
1 l täysmaitoa

Valmistusohje

  • Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ohrapuuroa 150 asteessa noin 3 tuntia. Tarjoa uunipuuron kanssa omenasosetta, mustaherukkasurvosta tai pakastemarjoista soseutettua marjakastiketta.
  • Voit liottaa ohrasuurimoita ensin vedessä puolisen tuntia. Lisää sitten suola ja maito. Voit myös kypsentää ohrapuuron alhaisemmassa lämpötilassa, esimerkiksi 100-asteisessa uunissa jopa 10-12 tuntia.
  • Ohrasuurimot pullistuvat meheviksi, jos niitä keitetään ensin vedessä noin 40 minuuttia eli kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Sitten lisätään suolaa ja maitoa ja puuron annetaan kypsyä 150-175-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes puuron pinta on kauniin kullanruskea.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ohrauunipuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X