
Ohrauunipuuro
Perinteinen uunipuuro valmistetaan kokonaisista ohrasuurimoista. Kokonaisista suurimoista valmistettu uuniohrapuuro tuo ihanaa vaihtelua tuttuun hiutaleista keitettyyn aamupuuroon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
Uuniohrapuuro:
- 2 ½ dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 tl suolaa
- ½ l vettä
- 1 l täysmaitoa
Valmistusohje
Uuniohrapuuro tehdään helposti näin:
- Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ohrapuuroa 150 asteessa noin 3 tuntia. Tarjoa uunipuuron kanssa omenasosetta, mustaherukkasurvosta tai pakastemarjoista soseutettua marjakastiketta.
- Voit liottaa ohrasuurimoita ensin vedessä puolisen tuntia. Lisää sitten suola ja maito. Voit myös kypsentää ohrapuuron alhaisemmassa lämpötilassa, esimerkiksi 100-asteisessa uunissa jopa 10-12 tuntia.
- Ohrasuurimot pullistuvat meheviksi, jos niitä keitetään ensin vedessä noin 40 minuuttia eli kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Sitten lisätään suolaa ja maitoa ja puuron annetaan kypsyä 150-175-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes puuron pinta on kauniin kullanruskea.
Katso myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä teet puurosta suussa sulavan
Katso myös Anna.fi/ruoka: Omenainen uunipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ohrauunipuuro
Eipä sitä ohrapuuroa ohjetta löytynyt.
Kyllä se on paikoillaan, ainekset vieressä lukee ohje. Paina sitä, niin saat ohjeen näkyviin. 🍲
Kyllä se on paikoillaan, ainekset vieressä lukee ohje. Paina sitä, niin saat ohjeen näkyviin. 🍲