Reseptit
20
Kiitos

Oliivi-pähkinäsalaatti

Yhdistä suolaista ja makeaa. Paahdetut pähkinät, oliivit ja granaattiomenansiemenet ovat täydellinen yhdistelmä ruokaisassa juhlasalaatissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Oliivi-pähkinäsalaatti:

2 isoa punasipulia
2 punaista keskivahvaa chiliä
1 sitruunan tuorepuristettu mehu
1 tl mustapippuria myllystä
200 g saksanpähkinöitä
200 g kivettömiä vihreitä oliiveja
iso nippu lehtipersiljaa
2 nippua lollo rosso ­salaattia
200 g granaattiomenansiemeniä
1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä (esim. Risenta)

Valmistusohje

1. Viipaloi kaksi isoa punasipulia ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kaksi punaista keskivahvaa chiliä. Yhdistä punasipuli ja chili pieneen kulhoon. Purista päälle yhden sitruunan mehu ja pyöräytä pari kierrosta mustapippuria. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.

2. Hienonna 200 grammaa saksanpähkinöitä, 200 grammaa kivettömiä vihreitä oliiveja ja iso nippu lehtipersiljaa hienoksi rouheeksi teholeikkurissa tai veitsellä.

3. Asettele tarjoiluastiaan kaksi nippua lollo rosso -salaattia ja lusikoi sen päälle pähkinä-oliivi-lehtipersiljaseos. Lisää 200 g rammaa granaattiomenansiemeniä ja yksi desilitra rouhittuja pistaasipähkinöitä. Tarjoile hyvän oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Lue myös: Ruokaisa salaatti x 10

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oliivi-pähkinäsalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X