Reseptit
30-60 min
40
Kiitos

Olsonin tappioleivät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kananmunanvalkuaista
ripaus suolaa
200 g (2 1/4 dl) sokeria
200 g (3,5 dl) tomusokeria
sitruunan kuori
puolen sitruunan mehu
noin 300 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta

pellille:

ohut kerros perunajauhoa
Mainos

pinnalle:

kuorittuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut sokerit vähitellen ja koko ajan vatkaten vaahtoon. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vehnäjauhot ja mantelijauhe.

2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja seulo pinnalle ohuesti perunajauhoja. Nostele kahdella teelusikalla pellille taikinanokareita ja paina jokaisen keskelle manteli. Paista 170-asteessa noin 20 minuuttia.

 

Katso myös: Mokkatäytteiset pikkuleivät

Keskustelu

Ohjeen mitoissa on virhe. Noin 3,5 dl vehnäjauhoja ei paina 300g.
Toivoisin, että korjaatte ohjeen. Oletan, että 3,5 dl = 230 g olisi oikeampi ohje.
Ainakaan ohjeen mitoilla pikkuleivistä EI tullut kuvan kaltaisia!

Kommentoi juttua: Olsonin tappioleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X