Olsonin tappioleivät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 4 kananmunanvalkuaista
- ripaus suolaa
- 200 g (2 ¼ dl) sokeria
- 200 g (3,5 dl) tomusokeria
- sitruunan kuori
- puolen sitruunan mehu
- noin 300 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
- 50 g mantelijauhetta
pellille:
- ohut kerros perunajauhoa
pinnalle:
- kuorittuja manteleita
Valmistusohje
1. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut sokerit vähitellen ja koko ajan vatkaten vaahtoon. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vehnäjauhot ja mantelijauhe.
2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja seulo pinnalle ohuesti perunajauhoja. Nostele kahdella teelusikalla pellille taikinanokareita ja paina jokaisen keskelle manteli. Paista 170-asteessa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Mokkatäytteiset pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Olsonin tappioleivät
Ohjeen mitoissa on virhe. Noin 3,5 dl vehnäjauhoja ei paina 300g.
Toivoisin, että korjaatte ohjeen. Oletan, että 3,5 dl = 230 g olisi oikeampi ohje.
Ainakaan ohjeen mitoilla pikkuleivistä EI tullut kuvan kaltaisia!