Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Olsonin tappioleivät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • ripaus suolaa
  • 200 g (2 ¼ dl) sokeria
  • 200 g (3,5 dl) tomusokeria
  • sitruunan kuori
  • puolen sitruunan mehu
  • noin 300 g (3,5 dl) vehnäjauhoja
  • 50 g mantelijauhetta

pellille:

  • ohut kerros perunajauhoa

pinnalle:

  • kuorittuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut sokerit vähitellen ja koko ajan vatkaten vaahtoon. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vehnäjauhot ja mantelijauhe.

2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja seulo pinnalle ohuesti perunajauhoja. Nostele kahdella teelusikalla pellille taikinanokareita ja paina jokaisen keskelle manteli. Paista 170-asteessa noin 20 minuuttia.

 

Katso myös: Mokkatäytteiset pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Olsonin tappioleivät

Irmeli

Ohjeen mitoissa on virhe. Noin 3,5 dl vehnäjauhoja ei paina 300g.
Toivoisin, että korjaatte ohjeen. Oletan, että 3,5 dl = 230 g olisi oikeampi ohje.
Ainakaan ohjeen mitoilla pikkuleivistä EI tullut kuvan kaltaisia!

Vastaa käyttäjälle IrmeliPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.