Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenajuustokakku

Omenajuustokakku vamistuu vaivatta. Pehmeän juusto­kakun valmistamiseen ei tarvita uunia eikä liiva­tetta. Karamelli­omenat ovat ihania!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Omenajuustokakku, pohja

  • 100 g digestivekeksejä
  • 1 tl piparkakkumaustetta tai kanelia
  • 50 g voita

Omenajuustokakku, täyte

  • 6 omenaa (hapokas lajike)
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vettä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (täysrasvainen)

Omenajuustokakku, koristelu

  • kuivattuja omenoita
  • sivuun otettua keksimurua

Valmistusohje

Omenajuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Hienonna sata grammaa digestivekeksejä esimerkiksi muovipussissa kaulimella painelemalla. Lisää yksi teelusikallinen piparkakkumaustetta ja 50 grammaa sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Säästä lusikallinen keksimurua kakun pinnalle koristeeksi. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Kuori kuusi hapokasta omenaa ja leikkaa ne lohkoiksi. Paista omenat kahdessa erässä. Sulata kaksi ruokalusikallista voita pannulla. Lisää kaksi ruokalusikallista fariinisokeria, kaksi teelusikallista kanelia ja yksi ruokalusikallinen vettä. Levitä päälle omenalohkot. Kuumenna sekoitellen, kunnes omenat pehmenevät jonkin verran. Anna jäähtyä, säästä pannulle jäänyt liemi.

3. Pese yksi sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja puserra mehu talteen. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa, yksi desilitra sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria tanakaksi vaahdoksi. Lisää 400 grammaa tuorejuustoa ja pyöräytä seos sileäksi sähkövatkaimella. Lisää sitruunan kuoriraaste ja -mehu.

4. Levitä puolet omenoista kakkupohjalle. Valuta päälle pannulle jäänyttä sokerilientä. Lisää puolet juustotäytteestä, loput omenat ja peitä ne täytteellä. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

5. Irrota omenajuustokakku vuoasta ja koristele kuivatuilla omenoilla ja aikaisemmin sivuun otetulla keksimurulla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.

Lue myös: Juustokakku on juhlapöydän varma hitti – näillä Kotilieden parhailla kakuilla hurmaat taatusti!

Lue myös Anna.fi: Jäädytetty kinuski-juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenajuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.