Omena-kaurapaistos
Omena-kaurapaistos on klassikkoherkku, joka tässä ohjeessa saa uutta jujua pinnalle lisättävistä suolapähkinöistä.Voit tehdä jälkiruoan yhteen isoon tai useampaan pieneen vuokaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Omena-kaurapaistos
- 5-6 omenaa (1 l omenaviipaleita)
- 2 tl kanelia
- 1 rkl sokeria
- 125 g voita
- 4 dl kaurahiutaleita
- ¾ dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
Omena-kaurapaistos tehdään helposti näin:
1. Leikkaa viidestä kuuteen omenaa paksuiksi viipaleiksi.
2. Levitä viipaleet yhden ison tai pienien uunivuokien pohjalle. Ripottele päälle kaksi teelusikallista kanelia ja yksi ruokalusikallinen sokeria.
3. Sulata 125 grammaa voita kattilassa, lisää neljä desilitraa kaurahiutaleita ja 3/4 desilitraa fariinisokeria. Mausta yhdellä teelusikallisella vaniljasokeria. Levitä seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle puoli desilitraa suolapähkinöitä.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa omena-kaurapaistos vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.
Lue myös: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä
Lue myös Anna.fi: Puolukka-kaurakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-kaurapaistos