Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

Omena-marjawokki on pikaherkku, joka valmistuu sesongin marjoista ja kotimaisista omenoista. Kyytipojaksi sopii kaneli-valkosuklaamousse.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Omena-marjawokki:

3 omenaa
noin 300 g marjoja, kuten vadelmia, karhunvatukoita, herukoita
1 rkl voita
2 rkl vaaleaa siirappia
6-8 lehteä kaneli- tai sitruunabasilikaa
Mainos

Kaneli-valkosuklaamousse

1.5 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
ripaus kanelia

Valmistusohje

1. Valmista ensin kaneli-valkosuklaamousse. Kiehauta pienessä kasarissa 1⁄2 dl kermaa. Nosta kasari syrjään ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vaahdota loput kermasta.

2. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita joukkoon valkosuklaaseos. Lisää kermavaahto pienissä erissä varovaisesti nostellen. Mausta ripauksella kanelia.

3. Nosta jääkaappiin vokin teon ajaksi. Kuori omenat, poista siemenet ja kanta. Paloittele reiluiksi paloiksi. Perkaa marjat.

4. Kuumenna vokkipannulla nokare rasvaa ja paista omenapalat ensin pikaisesti kuumalla pannulla. Lisää marjat ja siirappi. Nosta pannu syrjään ja peitä kannella. Anna jäähtyä hetki. Ripottele joukkoon hienonnetut yrtit.

Katso myös: Valkosuklaakeitto marjojen kera

Anna.fi/ruoka: Hedelmä-marjavartaat ja suola-suklaadippi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X