Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

Vokkaamalla syntyy pikaherkku tuoreista tai pakastimesta löytyvistä marjoista sekä kotimaisista omenoista. Kyytipojaksi sopii kaneli-valkosuklaamousse.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Omena-marjawokki:

  • 3 omenaa
  • noin 300 g marjoja, kuten vadelmia, karhunvatukoita, herukoita
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 6-8 lehteä kaneli- tai sitruunabasilikaa

Kaneli-valkosuklaamousse

  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • ¼ tl kanelia

Valmistusohje

Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin kaneli-valkosuklaamousse. Kiehauta pienessä kasarissa 1⁄2 dl kermaa. Nosta kasari syrjään ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vaahdota loput kermasta.

2. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita joukkoon valkosuklaaseos. Lisää kermavaahto pienissä erissä varovaisesti nostellen. Mausta ripauksella kanelia.

3. Nosta jääkaappiin vokin teon ajaksi. Kuori omenat, poista siemenet ja kanta. Paloittele reiluiksi paloiksi. Perkaa marjat.

4. Kuumenna vokkipannulla nokare rasvaa ja paista omenapalat ensin pikaisesti kuumalla pannulla. Lisää marjat ja siirappi. Nosta pannu syrjään ja peitä kannella. Anna jäähtyä hetki. Ripottele joukkoon hienonnetut yrtit.

Katso myös: Valkosuklaakeitto marjojen kera

Anna.fi/ruoka: Hedelmä-marjavartaat ja suola-suklaadippi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.