Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse
Vokkaamalla syntyy pikaherkku tuoreista tai pakastimesta löytyvistä marjoista sekä kotimaisista omenoista. Kyytipojaksi sopii kaneli-valkosuklaamousse.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omena-marjawokki:
- 3 omenaa
- noin 300 g marjoja, kuten vadelmia, karhunvatukoita, herukoita
- 1 rkl voita
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 6-8 lehteä kaneli- tai sitruunabasilikaa
Kaneli-valkosuklaamousse
- 1.5 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- 100 g tuorejuustoa
- ¼ tl kanelia
Valmistusohje
Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin kaneli-valkosuklaamousse. Kiehauta pienessä kasarissa 1⁄2 dl kermaa. Nosta kasari syrjään ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vaahdota loput kermasta.
2. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita joukkoon valkosuklaaseos. Lisää kermavaahto pienissä erissä varovaisesti nostellen. Mausta ripauksella kanelia.
3. Nosta jääkaappiin vokin teon ajaksi. Kuori omenat, poista siemenet ja kanta. Paloittele reiluiksi paloiksi. Perkaa marjat.
4. Kuumenna vokkipannulla nokare rasvaa ja paista omenapalat ensin pikaisesti kuumalla pannulla. Lisää marjat ja siirappi. Nosta pannu syrjään ja peitä kannella. Anna jäähtyä hetki. Ripottele joukkoon hienonnetut yrtit.
Katso myös: Valkosuklaakeitto marjojen kera
Anna.fi/ruoka: Hedelmä-marjavartaat ja suola-suklaadippi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse