
Omena-mascarponepiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Pohja:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1.5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0.5 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 1 pkt mascarponejuustoa
- 1 pkt rahkaa
- 5 kpl keskikokoisia omenoita, lohkottuna
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- ripaus fariinisokeria
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja jauhoseos.
Tee täyte: sekoita mascarponejuusto ja rahka, lisää sokerit.
Voitele uunivuoka ja levitä pohja. Kaada päälle mascarpone-rahkaseos ja lado päälle omenaviipaleet. Päälle vielä ripaus fariinisokeria ja uuniin.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat tummumaan kesken paiston, laita päälle foliopaperia suojaamaan pintaa liialta tummumiselta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-mascarponepiirakka