Reseptit
Kiitos

Omena-minttuhillo

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg hapokasta omenasosetta (noin 2 kg omenia)
(sitruunan mehu)
kourallinen mintunlehtiä
800 g sokeria
(1 tl askorbiinihappoa)

Valmistusohje

Ohjeella valmistat noin 1 ½ kiloa omenahilloa.

1. Pese ja lohko omenat. Jos haluat voit poistaa siemenkodat.

2. Pehmennä omenat miedolla lämmöllä kattilassa (1 1⁄2 dl vettä / omenakilo). Liikuttele kattilaa, etteivät omenat pala pohjaan. Voit pehmentää omenat myös mikroaaltouunissa tai 175-asteisessa uunissa. Soseuta muhjuuntuneet omenat. Jos et omista sosemyllyä,
soseuta monitoimikoneessa. Kuori silloin omenat ja poista siemenkodat ennen kuumentamista.

3. Punnitse sose, lisää sokeri ja silputtu minttu. Jos omenat ovat hapottomia, lisää joukkoon sitruunamehua tai apteekista saatavaa sitruuna- tai viinihappoa (noin 1 tl/kg). Jos haluat marmeladista kiinteän, voit lisätä joukkoon sinistä Melatin-hilloamisainetta. Apteekista saatavan askorbiinihapon lisääminen auttaa säilyttämään vaalean värin.

4. Jos teet omenista sosetta, riittää sokerimääräksi 400 g/sosekilo. Kun pakastat soseeseen, et tarvitse sokeria. Lisää sitä mauksi tarpeen mukaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omena-minttuhillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X