Reseptit
yli 60 min

Omena-pähkinäsekaleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl omenasosetta (vähäsokerista)
2 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
3 dl ruisjauhoja
1 omena
2 dl hasselpähkinöitä (pilkottuja)
noin 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

koristeluun:

muutama omenaviipale
hasselpähkinöitä

Valmistusohje

  • 1 iso leipä tai 2 pientä
  • valmistusaika 2 tuntia 15 minuuttia
  1. Yhdistä omenasose ja vesi, lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva soseeseen. Lisää suola ja siirappi.
  2. Lisää taikinaan ruisjauhot, pilkotut hasselpähkinät ja pieniksi kuutioiksi leikatut omenapalat. Alusta taikinaa ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja alusta taikina tasaiseksi.
  3. Kohota taikinaa 30-45 minuuttia leivinliinan alla.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile siitä yksi iso pitkulainen tai kaksi pienempää leipää. Nosta leivät voideltuihin leipävuokiin ja kohota 20-30 minuuttia.
  5. Koristele leivät halutessasi muutamalla leivän pintaan painetulla ohuella omenaviipaleella jahasselpähkinöillä. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna leivän jäähtyä hieman vuoassaan ennen irrottamista ja tarjoamista.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omena-pähkinäsekaleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X