Reseptit
alle 30 min
10
Kiitos

Omena-papuhummus

Omena-papuhummus on raikas dippi tai levite. Tarjoa hummus tuoreen leivän kera. Cayenne-pippuri, sitruunamehu ja valkosipuli maustavat tämän hummuksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Omena-papuhummus:

2 prk (á 285/170 g) esikeitettyjä suuria valkoisia papuja
1 Granny Smith -omena
2 rkl sitruunamehua
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl tahinitahnaa
¾ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl suolaa
¼ tl cayennenpippuria
3 rkl oliiviöljyä
(noin 2 rkl vettä)
Mainos

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta omena hienoksi raasteeksi ja lisää sitruunamehun kanssa tehosekoittimeen.

2. Lisää murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi, levittyväksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä.

3. Nosta hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Hummus säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Katso myös: Kokoa meze-lautanen ja herkulliset lisukkeet falafelien kylkeen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omena-papuhummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X