Omena-papuhummus Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omena-papuhummus

Omena-papuhummus on raikas dippi tai levite. Tarjoa hummus tuoreen leivän kera. Cayenne-pippuri, sitruunamehu ja valkosipuli maustavat tämän hummuksen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Omena-papuhummus:

  • 2 prk (á 285/170 g) esikeitettyjä suuria valkoisia papuja
  • 1 Granny Smith -omena
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahinitahnaa
  • ¾ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • (noin 2 rkl vettä)

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta omena hienoksi raasteeksi ja lisää sitruunamehun kanssa tehosekoittimeen.

2. Lisää murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi, levittyväksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä.

3. Nosta hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Hummus säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Katso myös: Kokoa meze-lautanen ja herkulliset lisukkeet falafelien kylkeen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-papuhummus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.